Publicerat

006. Eskapism och politisk poesi

Det är dags för avsnitt 006, om eskapism och politisk poesi!

Och idag talar vi utifrån den dag avsnittet spelades in, vilket var den 25 november 2015, precis efter att regeringen beslutat att införa ID-tvång för att passera svenska gränsen. Vilka är egentligen vi att tala om det? Vilka är vi om vi inte talar om det?

Det leder oss vidare till ett samtal om att skriva politiskt, vad en symboliserar på scenen och vilket ansvar en konstnär har när något blir offentligt. Vem kan skriva eskapism för vem? När bryts illusionen? Vad är Sverige? Vilken funktion har konsten i denna, enligt Olivia, extremt politiska tid? Hur fungerar kvotering? Är det så enkelt att de vita, heterosexuella cismännen i framtiden bara måste anstränga sig lika mycket som alla normbrytande konstnärer har gjort i alla tider? Hur ska en egentligen förhålla sig till en kanon? När är det dags att lämna sin plats för att släppa fram någon annan?

Skriv en kommentar