Publicerat

020. Kulturstipendier med Saskia Gullstrand

Saskia Gullstrand är serieskapare och serieaktivist genom plattformen Underlandet, tillika gäst i veckans podd. Så vad gör en serieskapare i en podd om spoken word? Jo, serier och spoken word har mycket gemensamt:

– Lite underdogs i svenska kulturvärlden.

– Har mycket fans, mycket aktiva människor.

– Men får väldigt lite plats i stora etablerade sammanhang. Stå på stora scener, förekomma på kultursidorna, bli talade om på ett seriöst sätt – allt det här har oftast varit utom räckhåll för våra konstformer.

– Båda konstformerna har en ungdomlig image, som etablerade sammanhang både kan förakta och patronisera; men ibland också vilja inlemma i sina egna trötta organisationer.

I detta möte mellan serier och spoken word pratar vi om hur utövare inom små litteraturscener kan organisera sig, skaffa sig pengar och ta sig själva på allvar. Saskia har tillsammans med serieskaparen Jenny Taravosh skapat plattformen Underlandet: https://underlandets.wordpress.com/

Kolla in den och bli inspirerade.

TACK, Saskia!

Skriv en kommentar